هشدار به پشت میزنشین ها
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، نتایج مطالعات نشان می دهد افرادی که روزانه 7 ساعت پشت میزنشینی دارند، نزدیک به دو برابر دیگران در معرض کمردرد قرار می گیرند.
یاسر طهماسبی، مسئول واحد تربیت بدنی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با عنوان این مطلب که تحرک و فعالیت بدنی مناسب یکی از راه های تضمین شده برای ارتقای سلامتی و بهره وری کارکنان است، اضافه نمود: فعالیت فیزیکی می تواند سلامت جسمی و ظاهری را بهبود بخشیده و باعث افزایش طول عمر گردد. افرادی که به طور منظم ورزش می نمایند، در طول روز انرژی بیشتری دارند و هنگام شب، با آرامش بیشتر می خوابند.
وی گفت: فعالیت فیزیکی بر سلامت روان نیز تأثیرگذار است و از بهبود خواب شبانه تا تسکین علائم افسردگی و اضطراب و بیش فعالی متغیر است. فعالیت فیزیکی می تواند روحیه افراد را تقویت کند و به افراد یاری کند تا با افسردگی، اضطراب و استرس، مقابله نمایند.
طهماسبی با اشاره به نتایج بعضی تحقیقات، اضافه نمود: فعالیت فیزیکی به عنوان ابزاری قدرتمند برای مقابله با مسائل بهداشت روان و بهبود انرژی، از اهمیت بسزایی برخوردار است و فواید آن در زندگی و پیشگیری از بروز بیماری ها، تأثیرگذار خواهد بود.
مسئول واحد تربیت بدنی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ادامه داد: در میان راه های مختلفی که به سلامت کارکنان، افزایش راندمان و تمرکز آنان در کار می انجامد، فعالیت بدنی و ورزشی در محیط کار، نقش اساسی دارد.
وی بعلاوه تاکید نمود: تحرک و فعالیت بدنی مناسب، یکی از راه های تضمین شده برای ارتقای بهره وری کارکنان است. اغلب کارمندان، روزانه یک سوم از وقت خود را در محیط کار سپری می نمایند و به همین علت، داشتن تحرک و انجام فعالیت ورزشی برای کارمندان پشت میزنشین، بسیار لازم است.
آسیب های پشت میزنشینی
حمیدرضا مختاری نیا، عضو هیأت علمی گروه آموزشی ارگونومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی درباره تأثیر اندازه تحرک و فعالیت فیزیکی در سلامتی افراد، گفت: نتایج مطالعات نشان داده، افرادی که روزانه 7 ساعت پشت میزنشینی دارند، نزدیک به دو برابر دیگران در معرض کمردرد و آسیب دیسک های کمر قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راه حل های پیشگیری از آسیب های بدنی، فعالیت فیزیکی حتی به اندازه کم است، اضافه نمود: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، به هر گونه حرکت بدنی که به وسیله عضلات ایجاد و باعث مصرف انرژی و فعال نگهداشتن فرد گردد، فعالیت فیزیکی می گویند. فعالیت هایی مانند اوقات فراغت، راه رفتن، دوچرخه سواری، ورزش، سرگرمی، و بازی کردن می تواند افراد را فعال نگه دارد.
مختاری نیا، بر تأثیر فعالیت فیزیکی منظم در کنترل و کاهش بیماری های قلبی، سکته، دیابت، افسردگی ها و خیلی از سرطان ها تاکید نمود و گفت: فعالیت فیزیکی بعلاوه در پیشگیری از ایجاد فشار خون، حفظ سلامت بدنی و بهبود عملکرد ذهنی و کیفیت زندگی افراد مؤثر است.
اندازه فعالیت فیزیکی برای رده سنی 18 تا 64 سال:
حداقل 150-300 دقیقه فعالیت هوازی با شدت میانه
یا حداقل 75 -150 دقیقه فعالیت هوازی نسبتاً شدید در طول هفته
انجام تمرینات تقویتی عضلات برای اغلب عضلات بدن 2 روز یا بیشتر در هفته
مختاری نیا تاکید نمود: انجام فعالیت فیزیکی حتی به اندازه کم در محیط کار، از آسیب های بدنی جلوگیری می نماید، لذا افراد باید اندازه زمان هایی که در حالت استاتیک و بدون فعالیت (مانند پشت میز نشستن) قرار دارند را کاهش داده و در طول زمان های ثابت کاری هر نیم ساعت، 2-3 دقیقه را به انجام حرکات کششی یا پیاده روی در جا اختصاص دهند.
وی اضافه نمود: انجام فعالیت فیزیکی مداوم باعث افزایش آمادگی عضلانی و کاهش مسائل قلبی عروقی افراد شده، شرایط عملکردی و ساختار استخوان را بهبود می بخشد، ریسک ایجاد فشار خون، بیماری های قلبی، دیابت و سکته را کاهش می دهد.
مختاری نیا گفت: فعالیت فیزیکی، احتمال زمین خوردن افراد را کاهش داده و باعث بهبود تعادل می گردد، و به تنظیم سیستم قلبی عروقی و تنفسی افراد یاری می نماید.
منبع: مهر
منبع: فرادید