رشت شهر خلاق غذا است
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده و گزارش های منتشر شده، رشت شهر خلاق غذا است.
غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را میتوان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. میتوان علت شکل گیری این همه غذاهای رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد.
در راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراکهایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و 6 غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلاقاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال 94 به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسید.
عکس ها از: مرتضی زنگنه
منبع: همگردی