طرز تهیه خورش گوجه سبز با طعمی ترش و دلپذیر
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، با ورود گوجه سبزهای تر و تازه بهاری، بساط طرز تهیه خورش گوجه سبز هم برپا می گردد و معمولا تا تابستان ادامه پیدا می نماید. این خورش، طعمی ترش و بافتی کم آب دارد و مانند طرز تهیه خورش کرفس ، هم با گوشت قرمز و هم با مرغ، قابل طبخ است. خورشت گوجه سبز در کنار برنج ایرانی، یک شام یا ناهار بسیار خوشمزه است که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش گوجه سبز را با هم می بینیم:
خورش گوجه سبز | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت و 30 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
طرز تهیه خورش گوجه سبز
دقت کنید که خورشت گوجه سبز احتیاجی به چاشنی ندارد و ترشی گوجه سبزها در کنار ادویه ها و سبزیجات، طعم دلپذیری به خورشت می دهند. اما در صورت ترش نبودن گوجه سبزها، استفاده از اندازهی آبلیمو به عنوان چاشنی مانعی ندارد. بعلاوه یک نکته دیگر از فوت و فن خورش گوجه سبز این است که نباید در اضافه کردن گوجه سبزها به خورشت عجله کنید. زیرا حرارت تماشا زیاد، بافت گوجه سبز را له نموده و ظاهر خوبی به خورش نمی دهد. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه خورش گوجه سبز را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش گوجه سبز
برای تهیه این خورش خوشمزه، مواد اولیه زیر را فراهم کنید. همان طور که می بینید سبزیجات مورد احتیاج در این رسپی هم مشابه طرز تهیه خورش قارچ است و حتما باید نسبت نعنا کمتر از جعفری باشد تا خورش تلخ نگردد.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه سبز | 500 گرم |
نعنا | 100 گرم |
جعفری | 400 گرم |
زعفران | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
مراحل تهیه خورش گوجه سبز
برای تهیه خورشت گوجه سبز، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با اندازهی روغن در قابلمه ای مناسب تفت دهید تا سبک و به رنگ کاراملی گردد.
- مرحله دوم: در ادامه کار، زردچوبه را به پیاز اضافه نموده و 1 دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- مرحله سوم: حالا گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید و اندازهی با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. پس از آن، زعفران را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه خورش گوجه سبز، چند لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم، کاملا مغزپخت گردد.
- مرحله پنجم: در این فاصله به سراغ آماده کردن سبزی بروید. نعنا و جعفری را پاک نموده و بشویید. سپس، به صورت ساطوری ریز خرد نموده و در تابه ای جداگانه با کمی روغن تفت دهید.
- مرحله ششم: بعد از پخت گوشت، سبزی را به قابلمه خورشت اضافه نموده و اجازه دهید خورش گوجه سبز با حرارت ملایم، کاملا جا بیفتد.
- مرحله هفتم: در نیم ساعت پایانی پخت، گوجه سبزها را همراه با اندازهی نمک و فلفل سیاه داخل خورشت بریزید.
- مرحله هشتم: حالا صبر کنید تا خورشت باز هم جوش ریز بخورد. وقتی خورشت روغن انداخت و شبیه طرز تهیه خورش بامیه ، تنگ آب شد، شعله حرارت را خاموش نموده و آن را همراه با برنج، سرو کنید.
طرز تهیه خورش گوجه سبز با مرغ
مراحل این رسپی، تفاوتی با حالت قبل ندارد. فقط باید به ازای 4 نفر، 4 تکه سینه یا ران مرغ بهره ببرید. ضمن اینکه زمان پخت مرغ در مقایسه با گوشت کوتاه تر است.
روش تهیه خورشت گوجه سبز با رب انار
دستور پخت این خورشت هم مانند دستور قبل است. تنها کافیست در چند دقیقه پایانی پخت، 1 قاشق غذاخوری رب انار در خورشت بریزید و صبر کنید تا مزه ها به خورد هم بروند.
طرز تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی
در این رسپی، به ازای 4 عدد ران مرغ و نیم کیلو گوجه سبز، به 6 دسته گشنیز و 3 دسته نعنای تازه، 2 گل سیر تازه، 6 عدد بادمجان و 4 عدد گوجه فرنگی احتیاج است. ادویه ها هم شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می گردد.
برای طرز تهیه خورشت گوجه سبز گیلانی، ابتدا سیر و سبزیجات را در غذاساز با هم میکس کنید. سپس، ترکیب سبزی را با اندازهی روغن و زردچوبه تفت داده و کنار بگذارید. در ظرفی جداگانه، گوجه سبزها را با 3 لیوان آب و اندازهی کمی نمک بپزید و سپس با عبور دادن از صافی، پوست و هسته آن ها را جدا کنید.
در ادامه کار، مرغ را تفت داده و با سبزیجات تفت داده شده، 2 لیوان آب و اندازهی نمک و فلفل بپزید. وقتی نیم پز شد، آب گوجه سبز را به آن اضافه و صبر کنید تا جا بیفتد. در همین فاصله، گوجه فرنگی ها را با اندازهی روغن تفت داده و بادمجان ها را هم پس از گرفتن تلخی، سرخ کنید. در 10 دقیقه پایانی پخت، گوجه فرنگی ها و بادمجان ها سرخ شده را همراه با چند عدد گوجه سبز درسته داخل خورشت بریزید و اجازه دهید خورشت گوجه سبز کاملا جا بیفتد.
در صورت ترش نبودن گوجه سبزها می توانید اندازهی رب آلوچه هم به عنوان چاشنی، اضافه کنید.
مثل همواره، وبلاگ صنعت چاپ آماده خدمت است…
طرز تهیه خورش گوجه سبز را با هم دیدیم، اما اگر ترجیح می دهید این مدل از خورش های متفاوت و مجذوب کننده را به صورت آماده تهیه کنید، از سفارش آنلاین غذا در وبلاگ صنعت چاپ یاری بگیرید. با وبلاگ صنعت چاپ ، انواع خورش های خوشمزه را سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود