طرز تهیه و فوت و فن چیکن استراگانف؛ مرحله به مرحله

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، چیکن استراگانف از آن دست غذاهای فست فودی است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و با مواد اولیه فوق العاده کم و در دسترس تهیه می گردد.

طرز تهیه و فوت و فن چیکن استراگانف؛ مرحله به مرحله

بیف استروگانف از آن جمله غذاهایی است که به شکل های مختلف طبخ می گردد و چیکن استروگانف نیز یکی از آن ها است. این غذا از ترکیب مرغ، پیاز و قارچ تهیه شده و در اصل با سسی به نام ساور کریم مخلوط و میل می گردد؛ اما جایگزین آن می توانید از خامه، ماست خامه ای یا سس بشامل استفاده نموده و همراه با نان، پاستا، پوره سیب زمینی یا برنج میل کنید. طرز تهیه چیکن استراگانف با مرغ بسیار ساده است و در عرض نیم ساعت می توانید این غذای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

بیف استراگانوف و چیکن استراگانوف جزو غذاهای روسی هستند که راه خود را به بسیاری از کشورهای دنیا باز نموده اند؛ هرچند دستور پخت آن ها با توجه به جغرافیای هر منطقه دستخوش تغییراتی شده است. به طور کلی ماده اصلی چیکن استراگانوف را گوشت مرغ تشکیل می دهد که طعم خامه ای و لذیذی پیدا می نماید. اگر به هر دلیل مایل به استفاده از گوشت قرمز نیستید، به جای بیف استراگانوف می توانید چیکن استراگانوف را تهیه کنید و از خوردن آن نهایت لذت را ببرید. در ادامه این مقاله از وبلاگ صنعت چاپ می توانید با طرز تهیه و فوت و فن چیکن استراگانف خوشمزه و راحت آشنا شوید.

هرآنچه باید درباره چیکن استراگانف بدانید:

  • طرز تهیه چیکن استراگانف با خامه
  • نکات تهیه چیکن استراگانف با خامه
  • طرز تهیه ساور کریم
  • نکات تهیه ساور کریم
  • طرز تهیه چیکن استراگانف بدون خامه
  • طرز تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل
  • فیلم تهیه چیکن استراگانف
  • خواص چیکن استراگانف
  • طعم چیکن استراگانف

طرز تهیه چیکن استراگانف با خامه

برای 4 نفر

مواد لازم:

  • دو عدد سینه مرغ
  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن مایع
  • 20 گرم کره
  • دو عدد پیاز
  • دو حبه سیر
  • 400 گرم قارچ
  • یک قاشق چای خوری پاپریکا
  • دو قاشق غذاخوری آرد
  • دو قاشق غذاخوری سس ووستشیر (دلخواه)
  • یک لیوان آب مرغ
  • یک لیوان خامه

1. ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.

2. در تابه ای روغن زیتون یا مایع و کره بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا سبک گردد.

3. سپس سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید. اگر به بوی سیر حساس هستید، می توانید آن را از غذای خود حذف کنید.

4. قارچ ها را به شکل ورقه ای خرد نموده و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که رنگش کمی قهوه ای گردد.

5. این مواد را از تابه خارج کنید.

6. حالا سینه یا فیله مرغ را به تکه های باریک و کشیده (خلالی) برش بزنید.

7. برش های مرغ را در همان تابه برای سه تا چهار دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد و تغییر رنگ دهد.

8. پاپریکا، سس ووستشیر و آرد را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و دو تا سه دقیقه دیگر تفت بدهید.

9. در این مرحله نوبت به اضافه کردن آب مرغ به مخلوط قارچ و پیاز است که باید سه دقیقه دیگر آن را هم بزنید تا سس غلیظ تری به دست آید.

10. غذا را بچشید و در صورت احتیاج به آن نمک و فلفل بزنید.

11. تکه های مرغ را در سس قارچ بریزید و اجازه دهید برای سه دقیقه با هم حسابی مخلوط شوند.

12. تابه را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن اضافه کنید.

13. این غذای خوشمزه به همین راحتی حاضر شد.

14. برای سرو می توانید آن را به همین شکل میل کنید یا در کنار برنج یا پاستا قرار دهید و با قدری جعفری خردشده تزیین کنید.

نکات تهیه چیکن استراگانف با خامه

  • اصل این غذا با سس ساور کریم تهیه می گردد؛ اما اگر به آن دسترسی نداشتید، می توانید از خامه، ماست یونانی، ماست خامه ای یا ماست هم زده ترش بهره ببرید.
  • در طرز تهیه چیکن استراگانف رستورانی اغلب از خامه استفاده می نمایند.
  • در صورت تمایل می توانید در کنار این غذا چیپس یا سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
  • به جای سینه مرغ می توانید از فیله ران مرغ بهره ببرید.
  • اگر نمی خواهید رنگ قارچ ها تغییر کند، می توانید مقدرای آب لیمو به آن بزنید.
  • پیاز و مرغ را علاوه بر شکل خلالی و نواری می توانید به صورت نگینی نیز خرد کنید.
  • کره طعم خیلی خوبی به این غذا می دهد؛ هرچند اگر رژیم غذایی خاصی دارید می توانید از روغن زیتون به جای آن بهره ببرید.
  • چیکن استراگانف حتما باید نزدیک سرو غذا تهیه گردد تا هم داغ باشد و هم تازگی خود را حفظ کند.
  • برای اینکه طعم بهتری به چیکن استراگانف بدهید، قدری پنیر پارمسان به آن اضافه کنید.
  • چنانچه به سس گوجه علاقه دارید، می توانید یک یا دو قاشق غذاخوری سس گوجه را با سس غذا اضافه کنید.
  • به جای آب مرغ می توانید عصاره مرغ در این غذا بریزید. از آنجا که عصاره ها معمولا شور هستند، حواستان به نمک غذا باشد.
  • در بعضی دستورهای آشپزی، به جای آب مرغ یا عصاره مرغ، از ترکیب آرد و شیر استفاده می نمایند؛ به این ترتیب که آرد را برای یک تا دو دقیقه با قارچ و پیاز سرخ شده تفت می دهند و سپس شیر را به تدریج به آن اضافه می نمایند. در بعضی موارد نیز هیچ خبری از آب مرغ و حتی شیر نیست و پس از تفت دادن مرغ، قارچ و پیاز و مخلوط کردن آن ها، تابه را از روی حرارت برمی دارند و خامه را در غذا می ریزند و هم می زنند.
  • سس بشامل هم از گزینه های دیگری است که اغلب به جای خامه به کار می رود یا در ترکیب با خامه استفاده می گردد.
  • اگر از آرد و شیر استفاده کردید، می توانید برای طعم لذیذتر غذا، اندازهی خامه نیز در انتهای کار به چیکن استراگانف اضافه کنید.
  • بعضی از افراد برای تهیه چیکن استراگانف، خامه را حذف می نمایند و به سراغ سس مایونز می فرایند. طبق ذائقه تان می توانید یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه با سس مایونز مخلوط کنید.
  • اگر به بوی مرغ حساس هستید، می توانید آن را از قبل با نمک و فلفل و... کمی مزه دار کنید.
  • این غذا را با استفاده از گوشت دنده بدون استخوان، راسته گوساله یا مغز ران نیز می پزند که بیف استراگانف نامیده می گردد.
  • اگر در پی طرز تهیه چیکن استراگانف با پاستا هستید؛ فقط کافی است مطابق آنچه که ذکر شد، غذا را تهیه کنید. پاستا را هم طبق دستورالعمل روی آن در آب جوش بپزید و آبکش کنید. سپس چیکن استراگانف را روی آن قرار دهید و سرو کنید.

ساور کریم

ساور کریم (Sour cream) یکی از محصولات لبنی در دنیای آشپزی و شیرینی پزی است که از ترکیب خامه طبیعی و یک نوع باکتری اسید لاکتیک تهیه شده و طوری عمل آوری می گردد که مزه ترش ملایمی داشته باشد. ساور کریم را می توانید به عنوان سس برای سالادها یا در کنار غذا بهره ببرید؛ ضمن اینکه در شیرینی پزی و پخت وپز نیز کاربرد زیادی دارد.

مواد لازم:

  • 200 گرم خامه
  • نصف لیوان شیر
  • 1.5 قاشق غذاخوری سرکه سفید

طرز تهیه ساور کریم

1. شیر باید ولرم باشد؛ در حدی که گرمی آن را احساس کنید؛ اما دست را نسوزاند.

2. سرکه را به شیر اضافه کنید.

3. مخلوط شیر و سرکه پس از 15 دقیقه به شکل بریده بریده درمی آید؛ اما اگر این اتفاق نیفتاد زمان بیشتری به آن بدهید.

4. این مخلوط را با قاشق هم بزنید تا یکنواخت گردد.

5. پاکت خامه را از یخچال بیرون آورید تا به دمای محیط برسد و سپس آن را در ظرفی بریزید.

6. با قاشق خامه را هم بزنید.

7. حالا شیر و سرکه را به خامه اضافه و با قاشق مخلوط کنید و در شیشه ای مثل شیشه مربا یا خیارشور بریزید.

8. یک عدد دستمال کاغذی آشپزخانه بردارید و روی ظرف قرار دهید و با یک کش معمولی (کش پول) آن را روی دهانه ظرف محکم کنید.

9. دلیل استفاده از دستمال کاغذی برای این است که هیچ ماده ای وارد خامه نگردد و در عین حال خامه بتواند تنفس کند.

10. ظرف شیشه ای را برای یک شبانه روز در دمای محیط قرار دهید.

11. پس از 24 ساعت وقتی دستمال روی ظرف را برمی دارید، می بینید که خامه کمی ته مزه ترشی می دهد و اندازهی غلیظ تر شده است.

12. حالا باید در اصلی ظرف را روی آن قرار دهید و محکم ببندید و در یخچال بگذارید.

13. ساور کریم باید برای یک روز در یخچال بماند.

14. روز بعد که به سراغ ساور کریم بروید، با خامه ای غلیظ روبرو خواهید شد که مشابه نمونه بازاری آن است.

نکات تهیه ساور کریم

  • از آنجا که سرکه های بازاری کیفیت یکسانی ندارند و در ترکیب بعضی از آن ها از اسید استفاده شده است، تاثیر لازم را برای تهیه این سس ندارند. از همین رو از سرکه سفید خوب و مناسب بهره ببرید.
  • خامه پاکت صورتی برای این سس مناسب است.
  • ساور کریم یک هفته ماندگاری دارد؛ به شرط اینکه در یخچال نگهداری گردد؛ هرچند ترجیحا آن را سریع تر مصرف کنید؛ زیرا به مرور ساور کریم روان شده و از غلظتش کم می گردد.

چیکن استراگانف بدون خامه

خیلی از افراد برای اینکه چربی غذا کمتر باشد، ترجیح می دهند چیکن استراگانف را بدون خامه تهیه نمایند که در ادامه به آن می پردازیم.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • دو عدد سینه مرغ
  • 300 گرم قارچ
  • یک عدد بزرگ پیاز
  • 100 گرم کره
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • نصف لیوان شیر
  • یک عدد فلفل دلمه (دلخواه)
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه چیکن استراگانف بدون خامه

1. نیمی از کره را در تابه روی حرارت بگذارید تا آب گردد.

2. پیاز را خلالی خرد کنید و در کره تفت دهید تا طلایی رنگ گردد.

3. سینه مرغ را نیز به صورت نواری برش بزنید و به پیاز اضافه کنید و کمی که تفت خورد، به آن نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل قدری پودر زنجبیل اضافه کنید.

4. سینه مرغ باید خوب مغزپخت گردد.

5. اگر به عطروبوی فلفل دلمه علاقه دارید، در این غذا می توانید از آن بهره ببرید. فلفل دلمه را نیز به شکل خلالی خرد کنید و در تابه بریزید تا کمی نرم گردد.

6. در تابه ای دیگر مابقی کره را بریزید و قارچ های ورقه ای شده را در آن تفت دهید تا رنگش کمی تغییر کند.

7. یک قاشق آرد داشتید که آن را به قارچ سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.

8. در ادامه نصف لیوان شیر گرم را کم کم در تابه بریزید و دائم هم بزنید تا غلیظ گردد.

9. این مخلوط را به مرغ اضافه و مخلوط کنید.

10. غذا را همراه با سیب زمینی سرخ شده یا چیپس سرو کنید.

طرز تهیه چیکن استراگانف با سس بشامل

در تهیه چیکن استراگانف دست شما برای سس باز است و بر اساس سلیقه و مواد اولیه در دسترس ، می توانید آن را تهیه کنید. بعضی از شما سس سفید یا سس بشامل را به خامه و ماست یا مایونز ترجیح می دهید که مادر سس های فرانسوی است.

مواد لازم برای سس بشامل:

  • دو قاشق غذاخوری آرد سفید
  • دو قاشق غذاخوری کره
  • دو لیوان شیر
  • فلفل سفید و نمک به اندازه کافی
  • نصف لیوان پنیر چدار (دلخواه)

طرز تهیه سس بشامل

1. حتما از آرد سفید بهره ببرید و به سراغ آرد گندم نروید؛ زیرا رنگ سس شما را تیره می نماید.

2. کره را در تابه ای بریزید تا ذوب گردد و آرد را به آن اضافه کنید و با همزن دستی برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و عطر آن بلند گردد. البته نباید رنگ آرد تغییر کند؛ چراکه در این صورت سس شما سفیدرنگ نخواهد شد.

3. شیر را کاملا گرم نموده و سپس به تدریج به آرد و کره اضافه کنید و مرتب با همزن دستی بزنید و کناره های قابلمه را نیز خوب مخلوط کنید تا ته نگیرد. یادتان باشد اگر شیر گرم نباشد، سس شما گلوله گلوله می گردد.

4. پس از مخلوط شدن آرد و شیر، اجازه دهید که شیر جوش بیاید و آغاز به غلیظ و سفت شدن کند.

5. وقتی شیر جوش آمد، زیر شعله را کم کنید و بگذارید تا برای یک دقیقه دیگر بپزد.

6. سس سفید حاضر است؛ اما اگر دوست داشته باشید، می توانید به آن نمک و فلفل و جوز هندی اضافه کنید.

7. پنیر چدار رنده شده، طعمی رویایی به این سس می دهد؛ پس آن را حتما امتحان کنید. با توجه به اینکه سس هنوز داغ است، پنیر در آن ذوب می گردد. به جای پنیر چدار می توانید از پارمسان، گودا یا ماتزارلا بهره ببرید.

8. طرز تهیه چیکن استراگانف با سس سفید بسیار آسان است و اگر آن را آماده کنید، متوجه تفاوت آن خواهید شد.

فیلم تهیه چیکن استراگانف

خواص چیکن استراگانف

چیکن استراگانف به لطف وجود مرغ، قارچ و خامه، غذایی مقوی و پرخاصیت است که می توانید با خیال راحت آن را به عنوان غذای اصلی، پیش غذا و... تهیه کنید.

قارچ: این ماده غذایی در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات، کلسترول بالا و دیابت خیلی مفید است و در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و کاهش وزن تاثیر دارد. قارچ سرشار از ویتامین، پروتئین، مواد معدنی، آنتی بیوتیک، آمینواسید و آنتی اکسیدان است و از همین رو در مقابله با بیماری ها و عفونت ها به بدن یاری می نماید.

مرغ: منبعی سرشار از پروتئین است که 120 گرم آن می تواند اندازه زیادی از پروتئین بدن را تامین کند. پروتئین نقش بسزایی در پیشگیری از کاهش تراکم استخوان، به خصوص در سالمندان دارد. گوشت مرغ نسبت به گوشت گاو، چربی اشباع شده کمتری دارد؛ البته در صورتی که پوست آن جدا گردد. مرغ حاوی ویتامین B3 (نیاسین) است که به عنوان ضدسرطان عمل می نماید. سلنیوم موجود در مرغ نیز برای سلامتی اهمیت دارد و مانع از سرطان می گردد.

خامه: با اینکه خامه نسبت به سایر محصولات لبنی، چربی بیشتری دارد؛ مصرف به اندازه آن می تواند کلسیم و ویتامین D بدن را تامین کند؛ مضاف بر اینکه، برای کاهش استرس، سلامت چشم، تقویت سیتم ایمنی و افزایش وزن مفید است. 100 گرم خامه، 300 کالری دارد.

طعم چیکن استراگانف

چیکن استراگانف از آن غذاهای سریعی است که زمان تهیه آن حدود 30 دقیقه طول می کشد و در نهایت غذایی با یک سس خوشمزه، گوشت لطیف مرغ و اندازه زیادی قارچ خواهید داشت که ترکیب بسیار لذیذی تشکیل می دهند و حسابی اشتهابرانگیز هستند. زوج های جوان بدون شک عاشق این غذا می شوند؛ چراکه فوت و فن خاصی ندارد و با مواد اولیه بسیار کمی آماده می گردد؛ فقط کافی است طرز تهیه چیکن استراگانف دو نفره را یک بار امتحان نمایند تا برای همواره مشتری آن شوند.

چیکن استراگانف، از غذاهای پرطرفدار بین ما ایرانی ها است که به واسطه طعم لذیذش، همه گروه های سنی، به خصوص بچه ها عاشق آن هستند. پس اگر این غذای عالی و ساده را برای مهمانی ها و دورهمی های خود تهیه کردید، از مراحل تهیه آن عکاسی کنید و با تگ کردن وبلاگ صنعت چاپ در اینستاگرام ([email protected])، آن ها را با ما به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، اگر تا به امروز این غذای بین المللی و معروف را برای عزیزان خود پخته اید و در طبخ آن مهارت دارید، تجربیات خود را در زیر همین مقاله مطرح کنید تا سایر کابران وبلاگ صنعت چاپ از این اطلاعات استفاده نمایند و برای پخت چنین غذای ساده و خوش طعمی ترغیب شوند.

منبع: کجارو / bbc.co.uk / irancook.ir / cookpad.com / cheftayebeh.ir / cheftayebeh.ir

به "طرز تهیه و فوت و فن چیکن استراگانف؛ مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه و فوت و فن چیکن استراگانف؛ مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید