طرز تهیه موچی شکلاتی؛ طعمی دلنشین از ژاپن
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، موچی، شیرینی لطیف و دوست داشتنی ژاپنی، با طعم های متنوع و جذابش، طرفداران بسیاری در سراسر دنیا پیدا کرده است. اگر شما هم به طعم های شکلاتی علاقه دارید، موچی شکلاتی می تواند تجربه ای منحصر به فرد برایتان باشد. در این مقاله، طرز تهیه موچی شکلاتی را به صورت کامل و جامع به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم دلنشین آن لذت ببرید.
موچی چیست ؟
موچی یک غذای سنتی ژاپنی است که از برنج چسبناک تهیه می شود که به صورت خمیر چسبناک و کشدار کوبیده شده و به اشکال مختلف با مواد پرکننده شیرین یا خوش طعم در می آید.
غذاهای مشابه ساخته شده از برنج چسبناک یا چسبنده در فرهنگ های دیگر نیز یافت می شود، مانند tteok در کره، tangyuan در چین، banh tet در ویتنام، و ketan در اندونزی. این غذاها دارای بافت مشابهی هستند و در فرهنگ های مربوطه خود در غذاهای شیرین و شور استفاده می شوند.
طرز تهیه موچی شکلاتی :
این موچی با نوع سنتی موچی کمی فرق دارد. به جای خمیر لوبیا شیرین شده به عنوان فیلینگ، این یکی از فیلینگ گاناش شکلاتی استفاده می کند . می توانید آن را به عنوان نوعی ترافل شکلاتی موچی تصور کنید!
مواد لازم برای تهیه موچی :
آرد برنج چسبناک 150 گرم (1 فنجان)
شکر دانه ریز48 گرم (¼ فنجان)
نشاسته ذرت15 گرم (2 قاشق غذاخوری)
پودر کاکائو 15 گرم (2 قاشق غذاخوری)
شیر کامل240 میلی لیتر (1 فنجان)
1 قاشق غذاخوری روغن نباتییا 30 گرم کره
گاناش شکلاتی :
شکلات نیمه شیرین، تقریبا خرد شده
225 گرم (7.9 اونس)
خامه سنگین
120 میلی لیتر (½ فنجان)
کره بدون نمک
30 گرم (2 قاشق غذاخوری)
مونتاژ :
پودر کاکائو
60 گرم (½ فنجان)
طرز تهیه گاناش شکلاتی :
شکلات، خامه و کره را در یک کاسه ضد حرارت با هم مخلوط کنید و در مایکروویو یا روی یک دیگ دوبل حرارت دهید تا ذوب شود.
هم بزنید تا کاملا یکدست شود، روی آن را با نایلون بپوشانید و به مدت 1-2 ساعت یا تا زمانی که کاملا سفت شود در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
گاناش را به 8 قسمت تقسیم کرده و به شکل توپ درآورید.
گلوله ها را در سینی فر قرار داده و به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که سفت شوند در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه موچی :
آرد برنج چسبناک، شکر، پودر کاکائو و نشاسته ذرت را در یک کاسه میانه قابل استفاده در مایکروویو ترکیب کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند.
شیر را داخل مواد خشک بریزید و هم بزنید تا یکدست شود.
مخلوط موچی را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 دقیقه با حرارت بالا در مایکروویو قرار دهید.
درپوش را باز کرده و هم بزنید.
سپس دوباره روی آن را بپوشانید و 2 دقیقه دیگر در مایکروویو قرار دهید، خمیر موچی باید نیمه شفاف شود.
اگر موچی هنوز کمی مایع یا شیری است، دوباره روی آن را بپوشانید و با فاصله 1 دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا کاملا پخته شود.
اجازه دهید موچی به اندازه کافی خنک شود تا بتوانید با دست کار کنید.
روغن نباتی را اضافه کنید و با دستکش های نچسب ورز دهید تا یکدست شود.
سینی فر را که با کاغذ پخت پوشانده اید آماده کنید.
موچی را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و روی سینی فر قرار دهید.
خمیر موچی باید بعد از پخت به خوبی کش بیاید
مونتاژ :
پودر کاکائو را در یک کاسه کم عمق بریزید.
یک توپ موچی را در کف دست خود صاف کنید.
یک توپ گاناش شکلاتی را در مرکز اضافه کنید و کناره های موچی را روی آن بکشید تا گاناش بسته شود.
گاناش شکلاتی را بین خمیر موچی قرار بدهید و خمیر را در اطراف آن جمع کنید
موچی مونتاژ شده را در پودر کاکائو بغلتانید.
این کار را تا زمانی که تمام موچی و گاناش استفاده شود، تکرار کنید.
موچی شکلاتی آماده را داخل پودر کاکائو بغلتانید
طرز تهیه خمیر موچی بدون مایکروویو :
شیر، شکر، نشاسته ذرت، آرد برنج چسبناک و پودر کاکائو را به یک کاسه ضد حرارت اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط یکدست و خوب ترکیب شود.
روی کاسه را با یک پوشش پلاستیکی ضد حرارت بپوشانید. از یک خلال دندان برای ایجاد حدود 16 سوراخ روی بسته بندی استفاده کنید.
مخلوط را به مدت 30 دقیقه روی حرارت زیاد بخارپز کنید. (یا می توانید آن را به مدت 3 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. آن را بیرون بیاورید تا بافت آن را بررسی کنید. یک خلال دندان را داخل موچی فرو کنید، اگر نوک خلال دندان خشک شد، موچی کاملاً پخته شده است. اگر نوک خلال دندان خیس است، پوشش غذا را دوباره بپوشانید. و 30 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید.)
کاسه را از بخارپز/مایکروویو خارج کنید، 30 گرم کره را روی خمیر موچی بخارپز شده قرار دهید. خمیر موچی خیلی داغ است، کره زود آب می شود.
کره و خمیر موچی را با قاشق مخلوط کنید. هنگامی که خمیر موچی خیلی داغ نیست که بتوان آن را لمس کرد، با دستان خود خمیر را ورز دهید تا تمام کره جذب شود. برای جلوگیری از چسبندگی می توانید دستکش های مخصوص نگهداری مواد غذایی را بپوشید. اگر هنوز خمیر برای ورز دادن چسبناک است، خمیر را با پلاستیک بسته بندی کنید، خمیر را به مدت 2 ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملا خنک شود. بعد از سرد شدن خیلی کمتر می چسبد.
خمیر موچی را با کشیدن و تا کردن حدود 5 دقیقه ورز دهید تا بتوانید آن را به اندازه ساعد خود بکشید (حدود 10 اینچ).
خمیر موچی را روی یک صفحه سیلیکونی نچسب یا یک سطح کار پوشیده شده با پوشش پلاستیکی منتقل کنید. اندازهی آرد برنج چسبناک پخته شده را روی سطح خمیر موچی بمالید تا از چسبندگی آن جلوگیری کنید.
خمیر موچی را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر خمیر کوچک را به صورت دایره هایی به قطر 5 اینچ پهن کنید. سپس با پوشش پلاستیکی بپوشانید و کنار بگذارید. و دیگر مراحل را به روش بالا انجام بدهید.
نکته برای تهیه موچی :
آرد برنج چسبنده، که به عنوان آرد برنج چسبنده نیز شناخته می شود، به پوست موچی بافت کشسانی شبیه تافی می بخشد. اگر آرد برنج چسبناک را با آرد گندم یا آرد برنج معمولی جایگزین کنیم، خمیر آرد غلیظی به دست می آید.
برای تهیه موچی می توانید از برش های میوه داخل آن استفاده کنید.
نگهداری موچی :
موچی ها را می توانید در ظروف دربسته در یخچال به مدت 3 روز نگهداری کنید و تا 7 روز در فریزر نگهداری کنید. قبل از سرو به مدت 20 دقیقه در دمای اتاق ذوب کنید.
با تهیه موچی شکلاتی در منزل، می توانید از طعم بی نظیر و دلچسب این شیرینی ژاپنی لذت ببرید و عزیزانتان را نیز با این خوراکی خوشمزه سورپرایز کنید.
منبع: گردشبان