تره اسفناج ، غذای نونی و مقرون به صرفه با 2 دستور شمالی و اردبیلی

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، تره اسفناج یک غذای محلی ایرانی است که با اندکی تغییرات در شهرهای شمالی کشور و بعلاوه در شهر اردبیل تهیه می گردد. این غذای ساده و مقوی یک برای و نیز هست که با مواد ساده و در دسترس درست می گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه تره اسفناج به دو روش مختلف و نکات مهم در طبخ آن خواهیم پرداخت.

تره اسفناج ، غذای نونی و مقرون به صرفه با 2 دستور شمالی و اردبیلی

مواد لازم برای اسفناج تره شمالی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
اسفناج500 گرم
تخم مرغ3 عدد
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
آب نارنج2 قاشق غذاخوری
برنج نیم دانهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
کره50 گرم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازم
روغن به مقدار کافی
نانبرای سرو تره اسفناج

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه اسفناج تره شمالی: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه تره اسفناج به روش اصیل شمالی

تره اسفناج یا به قول شمالی ها اسفناج تره به علت دارا بودن در مواد اولیه آن سرشار از آهن است و مصرف آن برای همه افراد به ویژه بچه ها و کسانی که به مبتلا هستند بسیار مفید است.

مرحله اول: برنج را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه تره اسفناج، برنج نیم دانه را چندین بار با آب بشویید و آب آن را خالی کنید. سپس برنج نیم دانه را با مقدار کافی از آب و مقداری نمک بخیسانید و اجازه دهید برای یک ساعت با آب و نمک خیس بخورد.

شما می توانید برای تهیه برنج ایرانی و نمک به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: اسفناج را آماده کنید

نیم کیلو اسفناج تهیه و آن را پاک کنید. برگ های زرد و پلاسیده اسفناج را دور بیندازید بعلاوه ساقه های ضخیم و بلند آن را جدا کنید. اسفناج را چند دقیقه ای در محلول آب و نمک بخیسانید تا ضدعفونی شوند. سپس آنها را آبکشی کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. بعد از آنکه آب اضافه اسفناج ها خارج شد، آنها را به صورت درشت خرد کنید.

مرحله سوم: برنج نیم دانه و اسفناج را بپزید

در این مرحله آب برنج را خالی کنید. برای تهیه تره اسفناج با برنج یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و برنج نیم دانه را به همراه اسفناج خرد شده در قابلمه بریزید. به مقدار یک و نیم لیوان دسته دار فرانسوی آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید. به طور مداوم محتویات داخل قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد. اجازه دهید تا برنج کاملا بپزد و نرم گردد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم: ترکیب برنج و اسفناج را بپزید

بعد از آنکه برنج و اسفناج روی حرارت پختند و له شدند باید آنها را با گوشتکوب بکوبید تا به صورت یکدست پوره شوند. در این مرحله هم از گوشتکوب دستی و هم از گوشتکوب برقی می توانید بهره ببرید.

مرحله پنجم: مخلوط سیر و تخم مرغ را آماده کنید

یک حبه سیر را با استفاده از رنده مخصوص رنده کنید یا آن را به شکل پوره در آورید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا روغن داغ گردد. کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید تا سیر خوشرنگ تر گردد. سپس سیر را به آن اضافه کنید و در حدی تفت دهید تا بوی آن بلند گردد.

سپس سه عدد تخم مرغ را نیز بشکنید و به سیر اضافه کنید. تخم مرغ را روی حرارت با سیر به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ نیز سفت گردد. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

شما می توانید برای تهیه روغن، زردچوبه و تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: تره اسفناج را بپزید

برای تهیه تره اسفناج به روش شمالی مجددا به سراغ ترکیب برنج نیم دانه و اسفناج بروید و آن را روی حرارت قرار دهید. به ترکیب برنج و اسفناج کوبیده شده مقدار لازم از نمک، فلفل سیاه، دارچین به آن اضافه کنید. 2 قاشق غذاخوری آب نارنج نیز اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

پنج دقیقه بعد ترکیب سیر و تخم مرغ را نیز به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید تا عطر و طعم مواد به خورد هم بروند. در این مرحله برای خوش طعم شدن خوراک تره و اسفناج یک قالب 25 گرمی کره نیز به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید این خوراک برای یک ربع روی حرارت ملایم باقی بماند تا جا بیفتد.

شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و دارچین به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: خوراک تره و اسفناج شمالی را سرو کنید

بعد از 15 دقیقه، خوراک تره و اسفناج شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه نان تازه آن را سرو کنید.

شما می توانید برای تهیه نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مواد لازم برای تهیه تره اسفناج اردبیلی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
اسفناج500 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
تخم مرغ2 عدد
سیر2 حبه
لپه1 لیوان فرانسوی دسته دار
رب انار1 قاشق غذاخوری
کره25 گرم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
نانبرای سرو تره اسفناج

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت اسفناج تره شمالی: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه تره اسفناج اردبیل

این غذای ساده و مقوی را با اندکی تغییر به روش اردبیلی نیز می توانید تهیه کنید. در این روش برنج نیم دانه حذف و لپه اضافه می گردد. توجه داشته باشید که پایه هر دو غذا با اسفناج است.

مرحله اول: لپه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه تره اسفناج به روش اردبیلی، لپه را باید آماده کنید. بهتر است لپه را از چند ساعت قبل بخیسانید و آب آن را چند بار عوض کنید. سپس آن را آبکش کنید و آب اضافه آن را دور بریزید.

لپه را با مقداری مناسب آب روی حرارت قرار دهید و زمان بدهید تا بپزد. کف روی قابلمه حاوی لپه را با یک قاشق جمع کنید و دور بریزید. زمانی که لپه پخت آن را آبکش کنید.

شما می توانید برای تهیه لپه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: اسفناج را آماده کنید و تفت دهید

مطابق روش قبل اسفناج ها را به خوبی پاک کنید. برگ های تازه و سالم آن را جدا کنید و با آب به خوبی بشویید تا کاملا تمیز شوند. سپس آنها را به صورت درشت خرد کنید.

یک تابه روی حرارت قرار دهید. در این مرحله احتیاجی به روغن نیست. اسفناج های خرد شده را به تابه روی حرارت اضافه کنید و صبر کنید تا آب میان بافتی آن کشیده گردد و در همان حین پخته و نرم شوند. سپس اسفناج را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سیر را نیز پوست بگیرید و با رنده مخصوص به صورت ریز رنده کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و در آن یک قالب کره و مقداری روغن بریزید و اجازه دهید تا کره آب گردد.

بعد از آنکه روغن داغ و کره آب شد پیازهای نگینی را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس سیر را نیز اضافه کنید و آن را نیز کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد.

شما می توانید برای تهیه روغن، کره، پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: لپه، اسفناج و رب انار را اضافه کنید

در ادامه طرز تهیه اسفناج تره اردبیل، لپه پخته شده به همراه اسفناج تفت داده شده و رب انار () را به ترکیب سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به طور یکدست با هم ترکیب شوند.

شما می توانید برای تهیه رب انار به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: تخم مرغ و ادویه را اضافه کنید

دو عدد تخم مرغ را بشکنید و به دیگر مواد اسفناج تره اضافه کنید. در این مرحله نمک و فلفل سیاه نیز اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید. حدود ده تا پانزده دقیقه فرصت دهید تا تخم مرغ روی حرارت بپزد.

مرحله نهایی: تره اسفناج اردبیلی را سرو کنید

بعد از پانزده دقیقه تره اسفناج با لپه به روش آذری آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و با نان تازه میل کنید. نوش جان!

نکات مهم در طرز تهیه تره اسفناج

  • بنا به ذائقه خود می توانید این غذا را به شیوه شمالی یا روش اردبیلی تهیه کنید.
  • کره را می توانید از مواد اولیه تره اسفناج حذف کنید.
  • از آنجایی که تمام مواد قبل از پخت نهایی به طور کامل می پزند؛ در مرحله آخر فقط کافی است تا تخم مرغ بپزد و سفت گردد، بیش از آن خوراک را روی حرارت قرار ندهید.
  • این غذای نونی، یک غذای کاملا کم آب است. پس از اضافه کردن آب به آن در مراحل مختلف پخت خودداری کنید.
  • به جای آب نارنج از آبلیمو یا آبغوره نیز در تهیه تره اسفناج گیلانی می توانید بهره ببرید.
  • رب انار را زیاد تفت ندهید چون باعث می گردد تیره گردد و در نتیجه رنگ غذا را هم تیره می نماید.
  • به جای رب انار از رب آلوچه نیز می توانید بهره ببرید.
  • لپه و برنج را حتما از قبل بخیسانید تا بهتر و سریع تر پخته شوند.
  • اگر لپه را قبل از پختن کمی روی حرارت تفت دهید یاری می نماید تا سالم بمانند و هنگام پختن له نشوند.
  • مطابق با ذائقه خود مقدار سیر را می توانید بیشتر کنید. اگر به استفاده از سیر تمایلی ندارید از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) بهره ببرید.
  • در تهیه تره اسفناج به روش شمالی چون از برنج استفاده می گردد باید به طور مرتب آن را هم زد تا ته نگیرد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خوراک تره اسفناج محلی

تفاوت تره اسفناج شمالی با اردبیلی در چیست؟

هر دو رسپی این خوراک نونی لذیذ بر پایه اسفناج تهیه می شوند. در حالیکه در روش شمالی از برنج نیم دانه استفاده می گردد اما در اردبیل از لپه در تهیه این غذا استفاده می نمایند.

آیا باید حتما از برنج نیم دانه در طرز تهیه تره اسفناج گیلانی استفاده کرد؟

برنج نیم دانه راحت تر له و شفته می گردد و در غذا دیده نمی گردد با این حال اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید از برنج کامل بهره ببرید. اما توجه کنید حتما از برنج ایرانی در تهیه این غذا بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "تره اسفناج ، غذای نونی و مقرون به صرفه با 2 دستور شمالی و اردبیلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تره اسفناج ، غذای نونی و مقرون به صرفه با 2 دستور شمالی و اردبیلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید