علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟ علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، سوزش سردل یکی از مواردی است که بعضی از بزرگسالان در طول زندگی خود آن را تجربه می نمایند. این بیماری معمولا بر اساس حس سوزشی شناخته می گردد که درست پشت جناغ صورت می گیرد و اغلب به سمت گلو نیز کشیده می گردد.

علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟ علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟

علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟

سوزش سر دل چیست؟

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ به نقل از دکتر تو سوزش سر دل احساس سوزش در پشت جناغ قفسه سینه است، که اغلب طعم تلخی در گلو یا دهان احساس می گردد. علائم سوزش سر دل ممکن است پس از خوردن غذای حجیم یا هنگام دراز کشیدن بدتر گردد. به طور کلی،پیشگیری و درمان خانگی سوزش سر دل در بعضی موارد و با توجه به نظر پزشک ممکن است شامل درمان های راحتی باشد. با این حال، اگر سوزش های مکرر موجب مشکل در بلع یا خوردن غذا گردد، ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد.

سوزش سر دل احساس سوزش در پشت جناغ قفسه سینه است، که اغلب طعم تلخی در گلو یا دهان احساس می گردد.

علائم

سوزش پشت جناغ قفسه سینه به خصوص بعد از خوردن غذا در شب دردی که با دراز کشیدن یا خم شدن بدتر می گردد طعم تلخ یا اسیدی در دهان

به طور معمول سوزش سر دل مورد نگران کننده ای نیست، اما اگر مکررا دچار آن شوید، محتمل است مشکل مهمی باشد که نیازمند درمان است. اگر سوزش های جدی را درمان نکنید، مسائل دیگری از جمله التهاب مری، سرفه مزمن، التهاب حنجره (لارنژیت)، مسائل بلع به دلیل تنگی مری، مری بارت (مری بارت تغییر بافت قسمت انتهایی مری به مخاط گوارشی است، که شانس ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد) به وجود می آید. همچنین ممکن است بر کیفیت زندگی تاثیرگذار باشد. اگر باعث محدودیت در فعالیت های روزانه شما گردد، جهت درمان به پزشک مراجعه کنید.

چه دلایلی باعث سوزش سر دل می گردد؟

معمولا زمانی رخ می دهد که محتویات معده به داخل مری بازگردند. مری مجرایی است که مواد غذایی و مایعات را از دهان به معده منتقل می نماید. در محل اتصال مری به معده تنگی وجود دارد که به اسفنگتر تحتانی مری یا دریچه کاردیا معروف است. اگر دریچه کاردیا به درستی کار کند، بعد از ورود غذا از مری به معده، این دریچه بسته می گردد. در بعضی افراد، این دریچه به درستی عمل نمی نماید و یا ضعیف می گردد، که منجر به بازگشت محتویات معده به مری می گردد. اسید معده باعث تحریک مری و ایجاد سوزش سر دل می گردد، این شرایط با نام رفلاکس شناخته می گردد.

به علاوه فتق هیاتال یا هیاتوس که به خاطر ضعف در عضلات دیافراگم و اسفنگتر ورودی به معده، قسمتی از معده وارد قفسه سینه شده، می تواند موجب آن گردد. ضروری است بدانید که سوزش سر دل در طول حاملگی نیز یک بیماری شایع است. در هنگام بارداری، ترشح هورمون پروژسترون باعث شل شدن دریچه کاردیا شده که منجر به بازگشت محتویات معده به مری و تحریک آن می گردد.

سایر شرایطی که باعث ایجاد یا بدتر شدن آن می گردد، شامل:

بی خوابی و استرس عامل افزایش اسید معده هستند. یبوست سیگار کشیدن اضافه وزن یا چاق بودن مصرف کافئین، شکلات، الکل یا نوشیدنی های گازدار خوردن غذاهای تند دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن مصرف بعضی داروها، مانند آسپرین یا ایبوپروفن مصرف سیر و پیاز مصرف محصولات فراوری شده از گوجه فرنگی مانند سس کچاپ مصرف مرکبات مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ کردنی

درمان سوزش سر دل چیست؟

در صورت ابتلا به سوزش سر دل درمان های خانگی متعدد و اصلاح شیوه زندگی می تواند به کاهش علائم شما یاری کند.تغییر شیوه زندگی، مانند حفظ وزن در محدوده نرمال، می تواند به کاهش علائم یاری کند.

جهت پیشگیری از آن نکات زیر را به یاد داشته باشید:

از غذا یا فعالیت هایی که باعث این علامت می گردد، اجتناب کنید. استفاده از قرص های جویدنی آنتی اسید قبل از وعده های غذایی استفاده از مواد غذایی زنجبیل دار یا چای زنجبیل می تواند یاری کننده باشد که می توان از فروشگاه تهیه کرد. اصلاح شیوه نادرست زندگی و اجتناب از مصرف الکل، تنباکو، شکلات، کافئین از خوردن غذا قبل از خواب اجتناب کنید و حداقل 4 ساعت قبل از خواب چیزی نخورید. جایگزینی وعده های غذایی کم حجم تر و متعدد به جای دو یا سه وعده غذایی حجیم، اثر بهتری بر سیستم گوارش دارد. اجتناب از مصرف مواد غذایی که موجب آن می شوند، مانند: نوشیدنی های گازدار، مرکبات، گوجه فرنگی، نعنای کوهی تند، غذاهای سرخ کردنی

در صورت استفاده از نکات بالا و بهتر نشدن علائم، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا سوالاتی راجب به علائم و سابقه پزشکی از شما خواهد پرسید و برای پیدا کردن علت سوزش آزمایشاتی انجام می دهد.آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

عکس رادیوگرافی از معده یا شکم اندوسکوپی جهت آنالیز زخم یا تحریکات مری و معده،در اندوسکوپی یک لوله کوچک مجهز به دوربین از سمت گلو به معده فرستاده می گردد. آزمایش سنجش میزان PH، که میزان سطح اسید مری در این آزمایش سنجیده می گردد.

پزشک پس از یافتن علت سوزش و انتخاب درمان باعث کاهش یا از بین رفتن علائم می گردد.

داروهای مورد استفاده در سوزش سر دل شامل آنتی اسیدها، آنتاگونیست های گیرنده H2 که باعث کاهش ترشح اسید معده می شوند، مانند زانتاک و پپسید، مهارکننده های پمپ سدیم که باعث توقف فراوری اسید می شوند، مانند پریلوسک، پریواسید، پروتونیکس و نکسیوم هستند.

اگر چه این داروها یاری کننده هستند، اما عوارض جانبی دارند. آنتی اسیدها می توانند باعث یبوست یا اسهال شوند. جهت پیشگیری از هر گونه تداخل دارویی، قبل از استفاده از دیگر دارو ها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

بیشتر افراد گاهی دچار سوزش سر دل می شوند.با این وجود اگر بیش از دوبار در هفته سوزش سر دل داشتید یا سوزش شما به دارو جواب نداد، چون ممکن است نشانه یک مشکل جدی باشد، باید به متخصص داخلی مراجعه کنید.

سوزش سر دل اغلب همراه با سایر بیماری های گوارشی، مانند زخم ها،زخم های موجود در مری و معده یا رفلاکس معدی-مروی رخ می دهد.

در موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

اختلال بلع بلع دردناک مدفوع سیاه یا تیره رنگ یا خونی تنگی نفس دردی که از پشت به شانه ها کشیده گردد سرگیجه سبک سری تعریق همزمان با درد قفسه سینه استفراغ و حالت تهوع پایدار کاهش وزن به دلیل کاهش اشتها یا مشکل در بلع

سوزش سر دل و سکته قلبی ربطی به هم ندارند، با این حال، به دلیل شباهت در علائم، بسیاری از مردم سوزش سر دل را با سکته قلبی اشتباه می گیرند.

اگر علائم زیر را داشتید باید به سکته شک کنید:

درد شدید و سنگینی قفسه سینه مشکل در تنفس درد در فک و بازو

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن ضروری است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منبع: جام جم آنلاین

به "علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟ علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟ علت سوزش سر دل و درمان آن چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید