مسئولیت ریزش نمای ساختمان برعهده چه کسی است؟ چه کسی باید خسارت را بپردازد؟
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، یکی از موارد خطرآفرینی که ممکن است تا به حال با آن رو به رو شده باشید، ریزش نمای ساختمان می باشد که علاوه بر خسارات اقتصادی می تواند خسارت های جانی غیر قابل جبرانی را نیز به بار آورد. در این مقاله ما قصد داریم در مورد ریزش بنای ساختمان صحبت کنیم این که در چه حالتی ممکن است این اتفاق رخ دهد و اگر با این موضوع رو به رو شدیم مسئولیت بر عهده چه کسی است و چه شخص یا نهادی باید خسارت را پرداخت کند. بنابراین تا انتهای مطلب با ما همرا باشید.
ریزش نمای ساختمان به چه معناست؟
سنگ نمای هر ساختمانی ممکن است به مرور زمان و بخاطر وجود عوامل محیطی گوناگون دچار مسائلی از جمله شل شدن سنگ در محل خود، کنده شدن سنگ و پرتاب شدن از ارتفاعاتی که در آن قرار گرفته است به سمت پایین گردد و حوادث غیر قابل جبران جانی و اقتصادی را ایجاد کند.معمولا این مشکل برای سنگ هایی ایجاد می گردد که پشت صافی دارند و درصد بسیار کمی از سیمان و ملات به آن ها چسبیده است. طبق تجربه این سنگ ها بیشترین مقدار ریزش را داشته اند.برای جلوگیری از وقوع چنین فاجعه ای باید صاحبان خانه از سنگهایی با پشت صاف برای انجام عملیات سنگ نما در ساختمان استفاده ننمایند یا حتما از تجهیزات ایمنی برای نگه داشتن آن ها در محل خود استفاده نمایند.
قانون ریزش نمای ساختمان به چه صورات است؟
با توجه به این موضوع که ریزش نمای ساختمان و سقوط سنگ از ساختمان مسائل زیاد و غیر قابل جبرانی را ایجاد می نماید که می توان گفت کمترین خسارت وارده اقتصادی است.طبق مفادی که در قانون کار بیان شده است کلیه خسارت های وارده تا 5 سال اول بر عهده سازنده و مهندسین ناظر بوده است چرا که کم کاری از جانب این اشخاص بوده است و باید تمامی جوانب احتیاط به طور کامل رعایت می کردند.اما پس از گذشت این 5 سال تمامی مسئولیت بر عهده مدیر یا مالک اسختمان است و باید جوابگو باشد.
چه کسی باید هزینه تعمیر نمای ساختمان را بپردازد؟
اما سئوالی که در این جا با آن رو به رو هستیم این است که در صورت بروز چنین اتفاقی چه کسی مسئول پرداخت هزینه های تعمیر نمای ساختمان می باشد؟ و اگر نمای بیرونی بالکن یا تراس که جز مشاعات ساختمان به شمار میرود دچار ریزش گردد هزینه بر عهده همان واحد است یا کل افراد باید هزینه را پرداخت نمایند؟همانطور که می دانید هر ساختمان دارای هیئت مدیره و مدیر ساختمان است و بر اساس تصمیماتی که به وسیله آن ها گرفته می گردد اقداماتی مانند تعمیرات انجام می گردد.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر قسمتی از ساختمان دچار ریزش نما شد که جز مشاعات ساختمان به شمار میرود همه افراد ساکن در اختمان موظف هستند تا هزینه های مربوطه را به طور کامل پرداخت نمایند.اما اگر قسمتی از ساختمان دچار ریزش نما شد که مشاعات ساختمان محسوب نمی گردد و به طور اختصاصی به یک واحد مربوط می گردد، پرداخت هزینه ها برای تعمیر فقط بر عهده همان یک واحد می باشد.
درمورد ریزش نمای ساختمان چه قوانینی وجود دارد؟
اگر شما با مشکل ریزش نمای ساختمان رو به رو شدید و هر گونه نقشی در ساختمان اعم از مدیر، مالک و یا مستاجر را بر عهده دارید، قوانینی وجود دارد که باید آن ها را بدانید و رعایت کنید که به توضیح زیر است:
1.مسئولیت مدیر ساختمان: مسئولیت حقوقی افتادن سنگ نمای ساختمان بر روی افراد، ماشین های پارک شده و عبوری و جبران خسارت های مربوطه بر عهده مدیر ساختمان است و در صورت بروز هرگونه مسئله ای در این مورد باید به این شخص مراجعه کنید. البته همانطور که در ابتدا بیان کردیم اگر در 5 سال اول ایجاد نما این مشکل ایجاد گردد و یا ساختمان همچنان در دست ساخت باشد و خاتمه کار صادر نشده باشد، مدیر و افراد باید برای پیگیری به سازنده مراجعه نمایند و از او شکایت نمایند.اما در صورتی که سازنده، آپارتمان را به شخص دیگری فروخته باشد، امکان شکایت از وی سلب می گردد. مگر اینکه در زمان تنظیم مبایعه نامه، دوره تضمین و برطرف عیب ساختمان با مسئولیت سازنده باشد و ذکر گردد که جبران هرگونه خسارت اقتصادی و جانی برعهده شخص سازنده می باشد.
2.مسئولیت مالکین مجتمع: در صورت وجود نداشتن صورت جلسه رسمی در خصوص معین مدیر ساختمان، اگر چنین مشکل یایجاد گردد مسئولیت جبران خسارات برعهده مالکین مجتمع به نسبت مساحت آپارتمان (مساحت اعیانی سند) می باشد و بایستی تمامی مسئولیت ها را بر عهده بگیرند.
3.بیمه نامه: ضروری است تا همه مجتمع ها دارای بیمه مسئولیت مدنی باشند که در صورت داشتن چنین بیمه ای جبران تمام خسارت های اقتصادی و جانی نسبت به شخص ثالث باشد. مشخصا درج آن در بیمه نامه الزامی است، در غیر اینصورت خسارتی پرداخت نخواهد شد.
برای پیشگیری از ریزش سنگ های نمای ساختمان چه اقداماتی انجام دهیم؟
یکی از ساده ترین روش هایی که می توان برای مقاوم سازی و جلوگیری از ریزش نمای ساختمان به کار برد استفاده از پیچ و رولپلاک است. پیچ های متفاوتی برای این کار وجود دارد که آنچه که شما باید از آن بهره ببرید از نوع 6 سانتی می باشد که گالوانیزه شده است. بعلاوه این پیچ ها خاصیت ضد زنگ دارند و در برابر عوامل جوی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد.چنانچه قصد دارید از ورود آب به داخل سنگ های نما جلوگیری کنید می توانید از بتون بهره ببرید.اگر در قسمتی از نما، نشانه هایی از ریزش را دیدید این در واقع می تواند آغاز ریزش نمای ساختمان و خسارات بیشتر باشد. پس هرگز از استفاده از پیچ و رولپلاک در سنگ نمای ساختمان دچار تردید نشوید.
خطرناک ترین مناطقی که احتمال ریزش نمای ساختمان در آن ها بیشتر از بقیه مکان ها می باشد به توضیح زیر است:
- 1. نمای بالکن و پیش آمدگی های نما
- 2.کلیه لبه های مهار نشده مانند اطراف بام، پنجره ها و دو بر ساختمان
- 3.بالای درب ورود و خروج ساختمان . درب پترکینگ که تردد زیاد است.
نتیجه گیری:
در این مقاله سعی کردیم تمامی مواردی که در زیرش نمای ساختمان حائز اهمیت است و ضرورت دارد تا در خصوص آن ها بدانید را به طور کامل بیان کنیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع گردد.
بیشتر بخوانید:
مسئولیت مدیر ساختمان در قبال حوادث آپارتمان
برترین بیمه ساختمان و معرفی انواع بیمه برای ایمن سازی ساختمان
منبع: هومتیک