احتیاط کنید؛ این غذا ها علائم سرماخوردگی را بدتر می نمایند
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی آن ها را تجربه می کنیم.
به گزارش باشگاه وبلاگ صنعت چاپ، درمان کامل سرماخوردگی حدود 5 روز طول می کشد، اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا خواهیم بود. بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ممنوعیت های غذایی در هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:
غذا های تند: ادویه های تند اگرچه برای برطرف احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفولانزا هستید و از معده درد نیز رنج می برید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.
غذا های چرب: وقتی سرما می خورید یا آنفولانزا دارید، اشتهایتان کم می گردد. در این هنگام مصرف غذا های چرب التهاب بدن را بالا می برد.
آب نبات های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می تواند مسائل گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و می تواند باعث اسهال و ناراحتی معده گردد. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است، چون باعث کاهش آب بدن می گردد.
مرکبات: اگرچه این میوه ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا معده درد دارند، باز هم توصیه می گردد علاوه بر غذا های تند، از مصرف مرکبات اجتناب نمایند، چون این میوه ها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می نمایند.
شیرینی ها: مصرف زیاد قند می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبول های سفید خون می گردد و عفونت در بدن توسعه می یابد. به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می گردد.
کافئین: نوشیدنی های کافئین دار بدن را کم آب می نمایند. این نوشیدنی ها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت ها را سخت تر می نمایند.
غذا های ترد: این غذا ها می توانند گلو را تحریک نموده و سرفه را تشدید نمایند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.
ترشیجات: این غذا ها نیز، چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را افزایش می دهند.
منبع: فرارو