دور جهان در 90 دقیقه از منظر ایستگاه فضایی
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، ناسا به تازگی تصاویری از زمین از منظر ایستگاه فضایی بین المللی منتشر نموده است که بخش های مختلف سیاره آبی ما را به تصویر می کشد.
ناسا در شرح تصاویر منتشر شده در صفحه اینستاگرامش نوشت: وکویچی واکاتا(Koichi Wakata)، فضانورد آژانس فضایی ژاپن، این منظره ها را در روز 22 ژانویه سال 2023(دوم بهمن) در ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاعی حدود 250 مایل(400 کیلومتر) بالای زمین ثبت نموده است.
ایستگاه فضایی بین المللی با سرعت باورنکردنی 17500 مایل بر ساعت(28000 کیلومتر بر ساعت) به دور زمین می چرخد و هر 90 دقیقه یک بار یک دور کامل می زند و حاضرین در این ایستگاه روزانه شاهد 16 طلوع و غروب خورشید هستند.
تصویر اول ماداگاسکار را نشان می دهد. جزیره ماداگاسکار در تضاد با اقیانوس های اطرافش است. جزئیات پوشش گیاهی در حومه جزیره دیده می گردد، در حالی که به نظر می رسد مرکز زمین خشک تر و سایه های خاکی قهوه ای و قرمز دارد. ابرها در لبه پایینی جزیره قرار دارند و به سمت افق زمین که با تاریکی فضا در سمت راست تصویر همراه شده است، محو می شوند.
تصویر دوم بوئنوس آیرس را نشان می دهد که در آن رسوبات رودخانه لاپلاتا(La Plata) از قرمز به سبز و خاکستری تغییر رنگ می دهد و در کنار آن نماهایی از بوئنوس آیرس از دیدگاه ایستگاه فضایی بین المللی دیده می گردد. ابرهای سفید کوچک در زمین اطراف پراکنده شده است.
چشم صحرا یا سازه ریشات(Richat Structure) در تصویر سوم دیده می گردد که در آن شن ها و رسوبات در سایه های برنزی، قهوه ای و خاکستری چشم صحرا را ایجاد می نمایند. ساختارهای بیضی شکل بزرگ، ساختارهای دایره ای محکم تر را احاطه نموده اند که تصور یک چشم را ایجاد می نمایند.
در تصویر چهارم تنگه جبل الطارق دیده می گردد. دو قاره، اروپا(اسپانیا) در سمت چپ و آفریقا(مراکش) در سمت راست، به وسیله یک آبراه باریک، که تنها حدود هشت مایل(13 کیلومتر) عرض دارد، از هم جدا شده اند. ابرها بر فراز مراکش پراکنده اند، در حالیکه ابرها بر فراز اروپا شناورند. ابرهای بالای اروپا به تدریج در جو زمین محو می شوند و سیاهی فضا در سمت چپ به چشم می خورد.
تصویر پنجم کی وست را نشان می دهد که جنوبی ترین نقطه قاره آمریکا در زیر ابرهای نورانی به تصویر کشیده شده است. جزایر کوچک آن از سمت راست تصویر به سمت چپ امتداد یافته اند و آب های کم عمق شبه جزیره به رنگ سبز آبی دیده می گردد. شن های روی آب های کم عمق در سمت راست شبه جزیره، آب ها را رنگ می نمایند، و به تدریج در اعماق اقیانوس ها با رنگ آبی تیره محو می شوند.
منبع: فرادید