شیر و عسل؛ از فواید تا دردسرهای یک ترکیب!

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، هفت صبح/ شیر و عسل یک ترکیب کلاسیک است که اغلب در نوشیدنی ها و دسرها استفاده می گردد. افزون بر این که بسیار آرامش بخش هستند، شیر و عسل می توانند عطر و طعمی فوق العاده را به دستورالعمل های مورد علاقه شما اضافه نمایند.

شیر و عسل؛ از فواید تا دردسرهای یک ترکیب!

عسل و شیر به واسطه خواص دارویی خود مورد آنالیز قرار گرفته و اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای بهبود بعضی شرایط سلامت استفاده می شوند.

فواید

زوج شیر و عسل ممکن است با بعضی فواید سلامت بالقوه مرتبط باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ممکن است کیفیت خواب را بهبود ببخشد

افراد بسیاری پیش از خواب یک لیوان شیر گرم همراه با عسل می نوشند تا خواب راحت تر و بهتر را تجربه نمایند. این روش از پشتیبانی علمی نیز برخوردار است.

مطالعه ای با حضور 68 شرکت نماینده که برای بیماری قلبی در بیمارستان بستری شده بودند، نشان داد که نوشیدن ترکیبی از شیر و عسل به مدت سه روز و دو بار در روز به افزایش کیفیت کلی خواب آنها یاری نموده است.

چندین مطالعه نیز به این نکته اشاره داشته اند که شیر و عسل به صورت مجزا نیز می توانند کیفیت خواب را بهبود ببخشند.

به عنوان مثال، نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف 10 گرم یا حدود نصف قاشق غذاخوری عسل 30 دقیقه پیش از خواب به بهبود کیفیت خواب و همچنین کاهش سرفه های شبانه در 300 کودک مبتلا به عفونت های تنفسی یاری نموده است.

همچنین، مطالعه ای دیگر با حضور 421 فرد مسن نشان داد آنهایی که به طور منظم شیر یا محصولات لبنی مصرف می کردند، احتمال کمتری داشت دشواری در به خواب رفتن را تجربه نمایند.

از استحکام استخوان ها پشتیبانی می نماید

شیر منبع خوبی برای کلسیم، یک ماده مغذی مهم در سلامت استخوان است. بعضی پژوهش ها نشان داده اند که نوشیدن شیر می تواند تراکم معدنی استخوان را بهبود ببخشد و ممکن است با خطر کمتر پوکی استخوان و شکستگی استخوان نیز پیوند خورده باشد.

ترکیب شیر و عسل می تواند فواید استخوان سازی که به آنها اشاره شد را هرچه بیشتر تقویت کند.

نتایج یک آنالیز نشان داد که عسل می تواند از سلامت استخوان ها به واسطه خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب خود محافظت کند.

یک آنالیز دیگر که شامل 9 مطالعه می شد نیز نشان داد که عسل می تواند بعضی آثار منفی مرتبط با ورزش را کاهش داده، در شرایطی که استخوان سازی را تقویت می نماید.

می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد

زمانی که موضوع سلامت قلب مطرح می گردد، شیر و عسل با بعضی فواید بالقوه در این زمینه مرتبط هستند.

به طور خاص، شیر نشان داده است که سطوح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد که می تواند به پاکسازی پلاک از سرخرگ ها و محافظت در برابر بیماری قلبی یاری کند. البته، این نتایج به واسطه مصرف شیر کامل و نه شیر بدون چربی حاصل شده بود.

همچنین، شیر سرشار از پتاسیم است که یک ماده مغذی لازم است و می تواند به کاهش سطوح فشار خون یاری کند.

در همین حال، مطالعات نشان داده اند که عسل می تواند سطوح تری گلیسیرید، کلسترول کلی و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد که همگی از عوامل خطر برای بیماری قلبی هستند.

همچنین، عسل ممکن است موجب کاهش بعضی نشانگرهای التهابی گردد که می توانند خطر بیماری قلبی را افزایش دهند.

دردسرها

زوج شیر و عسل بعضی فواید سلامت را ارائه می نمایند اما بدون عیب نیز نیستند.

اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید، یک رژیم غذایی بدون لبنیات را دنبال می کنید یا اگر به شیر آلرژی دارید، شیر گاو ممکن است برای شما مناسب نباشد.

مصرف لبنیات می تواند با خطر بیشتر بعضی مسائل پوستی از جمله آکنه، روزاسه، و اگزما نیز مرتبط باشد.

همچنین، عسل از خواص سلامت چشمگیری برخوردار است اما نباید فراموش کنید که حاوی قند و کالری زیاد است.

مصرف مقادیر زیاد قند افزوده می تواند به افزایش وزن، بیماری قلبی، دیابت، و مسائل کبدی منجر گردد.

همچنین، عسل برای بچه هایی که زیر 12 ماه سن دارند، مناسب نیست زیرا حاوی باکتری هایی است که می تواند به عفونت بوتولیسم نوزادان، شرایط جدی که می تواند جان نوزاد را در معرض خطر قرار دهد، منجر گردد.

افزون بر این، حرارت دادن عسل در دماهای بالا می تواند تشکیل هیدروکسی متیل فورفورال (HMF)، ترکیبی که مصرف مقادیر زیاد آن می تواند هم تاثیرات مثبت و هم منفی بر سلامت داشته باشد، را افزایش دهد.

از این رو، بهتر است در مصرف عسل حد اعتدال رعایت شده و از حرارت دادن آن در دماهای بالا پرهیز گردد تا فواید سلامت بالقوه آن به حداکثر برسد.

منبع: همگردی

به "شیر و عسل؛ از فواید تا دردسرهای یک ترکیب!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیر و عسل؛ از فواید تا دردسرهای یک ترکیب!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید