گوشت بلدرچین و یک جهان خاصیت

به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، گوشت بلدرچین یکی از مواد غذایی با ارزش و سالم است که مانند یک بمب قوی برای جذب ویتامین عمل میکند. بلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. هر چقدر ماهیچه های بلدرچین در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است. بلدرچین جثه کوچک و تو پری دارند و از حشره ها و سایر جنبندگان ریز و معمولی تغذیه می نمایند.

گوشت بلدرچین و یک جهان خاصیت

ارزش غذایی گوشت بلدرچین

گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین علت در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.

ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده24/913 درصد می باشد و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10 درصد بیشتر از سایر پرندگان و نشخوار نمایندگان می باشد. به همین علت در اغلب نقاط جهان متخصصان برای افراد مُسن و از کار افتاده که نیاز مُبرمی به ترمیم سلول های از دست رفته بافت های خود دارند، مصرف گوشت بلدرچین را تجـویز می نمایند.

از طرف دیگر به علت وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی های روانی و بعلاوه بی خوابی مفید می باشد.

بعلاوه گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.1

خواص تخم بلدرچین

تخم بلدرچین از لحاظ چونی (کیفیت) با تخم سایر پرندگان تفاوت می نماید. این تخم در قیاس با تخم مرغ، ارزش غذایی به مراتب بیشتری دارد. تخم بلدرچین هر چند از نظر وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی است، ولی در مقایسه با تخم مرغ، 5 برابر فسفر و کلسیم، 5/4 برابر آهن، 6 برابر ویتامین ب -1 (تیامین)، 15 برابر ویتامین ب-2 (ریبوفلاوین) و 6 برابر ویتامین ب -12 دارد. ضمناًً دارای کلسترول کمتری است و سرشار از ویتامین آ اسیدنیکوتینیک، مس و کبالت است.

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ دارای مزه بهتری است و به سبب کراتن ویژه ای که در آن انباشته شده است، در درمان مرض تنگی نفس (آسم) تأثیر مفیدی دارد. از سوی دیگر به علت غنی بودن از ویتامین ب در مداوای امراض عصبی اثربخش است. در عین حال این تخم به علت وجود آمینواسیدهای فراوان، در تغذیه بچه ها و بیماران خیلی مؤثر است.

ضمناً به نسبت تخم مرغ، چربی کمتری دارد.2

خواص گوشت بلدرچین برای سلامت بدن

تقویت و استحکام استخوان ها
فسفر و کلسیم موجود در گوشت بلدرچین فواید زیادی برای سلامت استخوان ها دارند. بنابراین، می توان برای پیشگیری از ابتلا به مسائل استخوانی مانند پوکی استخوان از گوشت بلدرچین استفاده کنیم . چرا که کمبود کلیسیم و فسفر در بدن، نقش موثری در شکل گیری پوکی استخوان ایفا می نماید.

ویتامین دی موجود در گوشت بلدرچین باعث می شود تا رشد استخوان ها به درستی انجام شود و باعث تقویت دستگاه عصبی بدن می شود. ویتامین کا موجود در این گوشت باعث استحکام استخوان ها و انعقاد خون می شود.3

مراقبت از سلامت قلب
پروتئین موجود در گوشت بلدرچین در پایداری سطح کلسترول بد خون (LDL) در بدن بسیار موثر است. به همین متخصصان توصیه می نمایند که از گوشت بلدرچین برای مراقبت از سلامت قلب بهره ببرید. البته برای بهره مندی از فواید گوشت بلدرچین برای قلب، نباید این گوشت را با روغن های اشباع برای خوردن آماده کنید.3
مراقبت از پوست
گوشت بلدرچین نه تنها حاوی ویتامین A و ویتامین B است، بلکه ویتامین E هم دارد. خوش بختانه ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین همچون این ویتامین که در میوه ها و سبزی ها یافت می شود، این توانایی را دارد که از پیری زودرس جلوگیری کند. به علاوه، ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین می تواند برای بازسازی پوست نیز مفید باشد.4
رفع مسائل تنفسی
یکی از مهم ترین فواید گوشت بلدرچین، نقش مثبت و موثرش در راستای رفع سازی مسائل تنفسی است. محققان می گویند که مصرف گوشت بلدرچین می تواند به رفع این مسائل یاری کند: آسم، توبرکلوزیس و دیستروفی عروقی.4
تقویت سیستم ایمنی
اگر گوشت بلدرچین را به طور منظم مصرف کنید، ترکیبات مغذی درون این گوشت می توانند سیستم ایمنی را تقویت نمایند. محققان می گویند که تقویت سیستم ایمنی بدن از این طریق، مبتلا شدن راحت و سریع به بیماری ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. علاوه بر این، سیستم ایمنی قوی می تواند باکتری ها و انگل هایی که احیانا وارد بدن می شوند را به خوبی سرکوب و نابود کند.4
ترمیم بافت های بدن
ترمیم بافت های آسیب دیده در بدن از فواید یگر گوشت بلدرچین است. پروتئین موجود در گوشت بلدرچین می تواند به بازسازی برخی از بافت ها و سلول ها در ناخن ها، موها و پوست یاری کند و بعلاوه باعث افزایش میزان فراوری هورمون ها و آنزیم ها در بدن شود.3
رفع مسائل گوارشی
اگر دستگاه گوارش دچار اختلال می شود، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی نیز آسیب می بیند و مسائل مختلفی در سیستم بدن به وجود خواهد آمد. مصرف گوشت بلدرچین به طور منظم می تواند بسیاری از این مسائل را رفع کند و دستگاه گوارشی را در شرایط مطلوب قرار بدهد. بعلاوه برای تنظیم عملکرد روده و معده خود می توانید از گوشت بلدرچین بهره ببرید.3
سلامت مغز و بهبود حافظه
در گوشت بلدرچین به میزان کافی ویتامین ب یافت می شود ، ویتامین گروه ب موجود در این گوشت شامل ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، بیوتین، فولیک اسید، و کوبالامین می باشد که برای سلامت مغز مفید است. کولین موجود در این گوشت باعث می شود تا عصب های مغز به درستی کار نمایند و باعث بهبود حافظه می شود.3
سلامت چشم
گوشت و تخم بلدرچین دارای استفاده های زیادی برای سلامت چشم می باشد. زرده تخم بلدرچین همچون گوشت آن دارای پروتئین زیادی برای سلامت بدن می باشد ، دو ماده لوتئین و زیکسانتین در زرده تخم مرغ برای سلامت شبکیه چشم مفید می باشد. این مواد باعث می شوند تا از رسیدن نور آبی رنگ به چشم جلوگیری نموده و از صدمات پیشگیری می نماید. ، ویتامین آ موجود در بلدرچین با ویتامین آ موجود در هویج برابری می نماید.3

ره نمودهایی پیرامون خرید و نگه داری گوشت بلدرچین

برای خرید گوشت بلدرچین، ابتدا از تاریخ انقضای آن مطمئن شوید. گوشت تازه بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر نوع بقایای پر باشد و بهتر است در اولین فرصت ممکن بعد از خرید، آماده مصرف شود. بدین منظور آن را در بسته ای پلاستیکی یا فویل پیچیده و در سردترین قسمت یخچال نگه دارید.

اگر قصد پختن بلدرچین را تا 2 روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید. برای همین منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچیده و یا این که در کیسه یخ زن (فریزر) گذاشته و هوای درون آن را به کلی خارج کنید. گوشت منجمد بلدرچین را تا 3 ماه در یخ زن (فریزر) می توان نگه داشت.2

پینوشتها

1.www.beytoote.com

2.www.hawzah.net

3.www.namnak.com

4.www.yjc.ir

منبع: راسخون

به "گوشت بلدرچین و یک جهان خاصیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشت بلدرچین و یک جهان خاصیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید