7 نکته رژیمی برای درمان بیماری کبد چرب؛ برای کبد چرب چی بخوریم؟
به گزارش وبلاگ صنعت چاپ، چربی های سالم و فیبر موجود در آووکادو به کنترل وزن یاری می نماید. مصرف آووکادو بعلاوه در کاهش آسیب های کبدی بیشترین نقش را در میان گزینه های غذایی دارد.
بیماری کبد چرب به دو گروه کبد چرب الکلی و غیر وابسته به الکل تقسیم می گردد. این بیماری 33 درصد از بزرگسالان ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است.
در حالی که مصرف الکل باعث ایجاد ذخایر چربی در کبد شده و کارایی این عضو از بدن را کاهش می دهد، رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی غلط نیز همین کار را با کبد خواهد نمود. با توجه به این موضوع، هفت نکته رژیمی برای مبارزه با بیماری کبد چرب توصیه شده است:
قهوه: مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف قهوه می تواند از آسیب های بیماری کبد چرب پیشگیری کند. قهوه می تواند آنزیم های غیر طبیعی کبد را در کسانی که در معرض ابتلا به بیماری های جدی کبدی هستند، پایین بیاورد.
رژیم غذایی مدیترانه ای: به طور خلاصه، رژیم غایی مدیترانه ای شامل مواد غذایی طبیعی و بدون پردازش شده است. این نوع رژیم سرشار از چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات های پیچیده است و غذا هایی از قبیل ماهی، میوه ها و سبزجات، روغن زیتون، و غلات را شامل می گردد. گزارش شده که منطقه ها مدیترانه ای مانند ایتالیا و یونان، دارای کمترین نرخ ابتلا به بیماری کبد چرب هستند
سبزیجات تیره رنگ: مصرف این نوع سبزیجات نه تنها منجر به تامین ویتامین ها و سایر ریزمغذی های سالم برای بدن می گردد، بلکه پاک نماینده و تصفیه نماینده کبد نیز هستن. به عنوان مثال کلم بروکلی منجر به جلوگیری از افزایش چربی در کبد می گردد. مصرف سبزیجات تیره رنگ دیگر مانند اسفناج نیز به کاهش وزن یاری می نماید و محافظ سلامت کبد است
دانه های کامل: مصرف کربوهیدرات های پیچیده به فراوری یک منبع منظم انرژی یاری نموده و افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می نماید. علاوه بر این، دانه های کامل سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که به عملکرد کبد یاری می نماید. برنج قهوه ای، کینوا، جو، و چاودار سرشار از کربوهیدرات های پیچیده هستند.
پروتئین آب پنیر: مطالعات محققان آمریکایی نشاندهنده اثر محافظتی پروتئین آب پنیر در برابر کبد چرب غیر الکلی است. علاوه بر آب پنیر، شیر و ماست نیز سرشار از پروبیوتیک ها برای حفظ عملکرد اندام های گوارشی از قبیل کبد هستند و به بهبود فرایند هضم نیز یاری می نمایند.
آووکادو: چربی های سالم و فیبر موجود در آووکادو به کنترل وزن یاری می نماید. مصرف آووکادو بعلاوه در کاهش آسیب های کبدی بیشترین نقش را در میان گزینه های غذایی دارد.
پروتئین سویا: پروتئین سویا می تواند تاثیر مثبتی بر بیماری کبد چرب داشته باشد. محققان دانشگاه ایلینوی نشان داده اند که چگونه پروتئین سویا می تواند به طور قابل توجهی تجمع چربی و تری گلیسیرید را در ارگان های بیماران چاق کاهش دهد
منبع: فرادید